Hubert Andela verlaat KNV

Op 1 juni van dit jaar maakt directeur Hubert Andela de overstap van Koninklijk Nederlands Vervoer naar brancheorganisatie ZuivelNL. Hubert keert daarmee terug naar zijn roots in de landbouw- en levensmiddelensector, aangezien hij werd opgeleid als landbouwkundig ingenieur en opgroeide op een melkveebedrijf. Ook vervulde Hubert sinds 2014 de nevenfunctie van onafhankelijk voorzitter van Anevei, de vereniging van eierhandelaren en eiproductfabrikanten.

Hubert kwam in april 2004 in dienst bij KNV als secretaris van KNV Zorgvervoer en Taxi. Hij werkte sindsdien aan de belangen van de veelzijdige zorgvervoer- en taxisector met zijn kenmerkende stijl van verbinden, hard werken en alternatieven bieden achter de schermen, aangevuld met op de voorgrond treden wanneer dat noodzakelijk was. Of zoals hij zelf bij zijn aantreden stelde: “We moeten niet alleen roepen dat het anders en beter moet, we moeten dat ook zelf helpen vormgeven.”

Het bestuur van KNV Zorgvervoer en Taxi werkt momenteel aan de opvolging van Hubert Andela. Tot 1 juni blijft Hubert nog gewoon op zijn post.