LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

Koninklijk Nederlands Vervoer: chauffeurs zorgvervoer 3% meer loon

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft met FNV Taxi en CNV Vakmensen een cao-principeakkoord bereikt. De werkgevers in het vervoer van leerlingen, ouderen en gehandicapten voor gemeenten, het vervoer van zieken voor zorgverzekeraars, maar ook het vervoer van gewone consumenten en voor huisartsenposten, zijn akkoord gegaan met de eis van de vakbonden voor 3% meer loon. De chauffeurs krijgen de loonsverhoging vanaf 1 januari 2018 in de cao die loopt van 1 juli 2017 tot 31 december 2018.

Vanmorgen voerden zo’n 100 chauffeurs actie in Heteren, waar werkgevers vergaderden over de vastgelopen cao-onderhandelingen. KNV-voorzitter Bertho Eckhardt daarover: “Onze leden toonden begrip voor de wensen van de werknemers, maar hadden natuurlijk ook hun eigen wensen. Uiteindelijk hebben we een net principeakkoord met FNV en CNV kunnen bereiken.’ De KNV-leden gingen vandaag akkoord met het voorstel, FNV en CNV zullen het resultaat binnenkort met een positief advies aan hun leden voorleggen.

Vakbonden en werkgevers voelen zich samen verantwoordelijkheid voor de meer dan 100.000 cliënten die dagelijks afhankelijk zijn van taxi-zorgvervoer en de tienduizenden andere reizigers die daar bovenop de taxi gebruiken voor werk of privé. Zo hebben ze samen begin dit jaar de Stichting Aanbestedingsinstituut Mobiliteit gelanceerd. Het AIM adviseert opdrachtgevers, met name gemeenten, provincies en zorgverzekeraars, over de vervoersbestekken die ze schrijven voor hun aanbestedingen. Het streven is passend zorgvervoer, waarvoor opdrachtgevers eerlijke prijzen hanteren, waardoor werkgevers en hun chauffeurs een normale boterham kunnen verdienen.


Meer hierover

Wat gebeurt er bij niet inloggen BCT

Bij niet inloggen op de BCT Als niet wordt ingelogd op de BCT zal deze waarschijnlijk steeds een geluidssignaal geven....

2
aug 2018

MaaS-congres

Wij werken samen met