UITP zet belang openbaar vervoer centraal op wereldpodium van Verenigde Naties

De internationale belangenorganisatie voor het openbaar vervoer, UITP, zette het openbaar vervoer centraal tijdens de allereerste Duurzaamheidsweek van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. UITP-voorzitter Renée Amilcar betrad het podium om te vertellen hoe openbaar vervoer de sleutel is tot een duurzame toekomst. “De juiste maatregelen kunnen ons op weg helpen naar een 2050 waar we trots op kunnen zijn, een toekomst waarin gemeenschappen met elkaar verbonden zijn via het openbaar vervoer.”

De voorzitter van de Algemene Vergadering, Z.E. Dennis Francis, wijdde 17 april aan duurzaam transport: “We komen hier vandaag bijeen op wat naar wij hopen de drempel zal zijn van een monumentale verschuiving in de versnelling naar duurzame mobiliteit. De cruciale betekenis van de transportsector in onze wereldeconomie kan niet genoeg worden benadrukt.”

De UITP werd uitgenodigd om bij te dragen aan oplossingen om de balans tussen de economische, sociale en ecologische dimensies van duurzaam transport te verbeteren. De uitkomst van het topoverleg dient als bijdrage aan het implementatieplan ‘United Nations Decade of Sustainable Transport’.

Bekijk hier de volledige toespraak van UITP-voorzitter Renée Amilcar.