Theo Vegter nieuwe voorzitter Busvervoer Nederland

Het bestuur van Busvervoer Nederland heeft unaniem besloten Theo Vegter (63) aan de Algemene Ledenvergadering voor te dragen als verenigingsvoorzitter. Vegter heeft langjarige ervaring in het personenvervoer. Hij was in verschillende directiefuncties bij onder meer Connexxion verantwoordelijk voor het tour-, taxi- en openbaar vervoer.

Vegter stelt zelf: “Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het verder versterken van de sector en haar maatschappelijke positie. Ik geloof dat touringcarvervoer kan helpen files op te lossen en daarnaast is en blijft de touringcar een comfortabele, superveilige en milieuvriendelijke vorm van reizen.”

Het bestuur van de branchevereniging is van mening dat Theo Vegter goed in staat is om de belangen van de sector uit te dragen en de touringcarbedrijven te helpen met verdere professionalisering en een meer intensieve samenwerking met het Openbaar Vervoer. Algemeen secretaris Carlo Cahn vult aan: ”Met Theo Vegter haalt onze vereniging een sterke voorzitter binnen die naar mijn overtuiging steeds de verbinding zal zoeken en bij uitstek geschikt is om de sector op de kaart te zetten”.

Vooruitlopend op een positief besluit van de Algemene Ledenvergadering in het najaar is Theo Vegter vanaf 1 juli aan de slag gegaan als ad interim voorzitter van de branchevereniging.

Busvervoer Nederland
Busvervoer Nederland vertegenwoordigt met meer dan 200 bedrijven ongeveer 85% van de markt voor het touringcarvervoer. De vereniging, die deel uitmaakt van de federatie Koninklijk Nederlands Vervoer, is recentelijk ontstaan uit een fusie van de werkgeversverenigingen AltroVia en KNV Bus.


Heeft u vragen?