Samenvatting Jaarevent KNV Zorgvervoer en Taxi 12-6-2019

Jaarevent KNV Zorgvervoer & Taxi

Woensdag 12 juni jl. werd het zesde Jaarevent KNV Zorgvervoer & Taxi gehouden, ditmaal in het BOVAGhuis te Bunnik.

Op de agenda stond onder andere MaaS, het Deltaplan van de Mobiliteitsalliantie en alternatieve brandstoffen in de toekomst.

Vraaggestuurde mobiliteit is de toekomst. Digitale platforms hebben de telecommarkt, de reisbranche, het hotel- en bankwezen inmiddels fundamenteel veranderd. Digitalisering luidt ook voor de mobiliteitsmarkt een nieuw tijdperk in, waarin reizigers via één toegangspunt het plannen en betalen voor verschillende vervoersvormen regelen. Die transitie naar ‘mobiliteit als dienst’ betekent een ingrijpende hergroepering binnen een bij uitstek traditionele markt.

Koninklijk Nederlands Vervoer, al meer dan 100 jaar specialist in het verbinden van verschillende mobiliteitsvormen, lanceerde tijdens dit jaarevent het KNV MaaS-Lab, dat zich richt op het samenbrengen van alle marktpartijen rondom MaaS om gezamenlijk een MaaS-ecosysteem in Nederland te ontwikkelen en de juiste randvoorwaarden te creëren voor gezonde en optimale MaaS-diensten.

Het KNV MaaS-Lab is een MaaS community met een brede vertegenwoordiging van vervoerders, MaaS aanbieders en platformen. Wilt u meer weten over het KNV MaaS-Lab of hieraan deelnemen? Neem dan contact op met onze beleidsadviseur Sonila Metushi via s.metushi@knv.nl of via postbus@knv.nl.