Ledenvoordelen van Busvervoer Nederland

Ledenvoordelen bij lidmaatschap van Busvervoer Nederland

Touringcarbedrijven die slim gebruik maken van de ledenvoordelen die Busvervoer Nederland biedt, verdienen (een deel van) de contributie terug. De belangrijkste voordelen op een rij:

Algemene Reis- en Vervoersvoorwaarden
Door deze algemene voorwaarden toe te passen kunt u juridische problemen voorkomen en wordt uw bedrijf beschermd tegen eventuele claims van reizigers en opdrachtgevers. Busvervoer Nederland stelt deze voorwaarden op in overleg met de ANVR. Niet-leden dienen zelf algemene voorwaarden op te stellen.

DKV
Al enkele jaren heeft Busvervoer Nederland een exclusieve samenwerking met DKV waardoor bedrijven aantrekkelijke kortingen genieten op brandstof en toltarieven. Naast gunstige tarieven heeft men ook de beschikking over een zeer groot netwerk van tankmogelijkheden in Europa en kan gebruik worden gemaakt van de andere diensten die DKV biedt, zoals bijvoorbeeld pechhulp en de btw refund service.

Filmservice
Wie films in een touringcar vertoont is verplicht om te betalen voor de auteursrechten op de film. Dat kan door een licentie te nemen bij Filmservice Nederland. Leden hebben 10% korting per touringcar. Op de website van FilmService kan een licentie worden aangevraagd. Filmservice Nederland heeft een groot aantal topfilms in het aanbod.

Transport in Nood
Boetes in het buitenland moeten  veelal direct worden voldaan. Dit levert vaak problemen op bij bedrijven die hun chauffeurs niet met (veel) contant geld op weg willen sturen. Daarnaast worden boetes in een aantal (veel) gevallen als onterecht of buitenproportioneel hoog ervaren. Leden krijgen korting op de dienstverlening van Transport in Nood. Deze bestaat uit twee onderdelen: het verzorgen van financiële middelen voor het betalen van boetes in het buitenland en het voeren van de bezwaarprocedure bij boetes.

Verzekeringen
Busvervoer Nederland heeft enkele mantelcontracten met verzekeraars. Een voordelige bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij AON. Voor advies hierover E: Jolanda.otten@aon.nl.

Voor zorgverzekeringen hebben we een eigen vergelijkingswebsite: www.knvzorgvergelijker.nl Hierdoor kunnen werkgevers en werknemers verschillende pakketten vergelijken waaronder die van Zilveren Kruis waarmee we aanvullende afspraken hebben gemaakt.

BTW Advies
Leden van BVN kunnen voor BTW advies gebruik maken van de diensten van het BTW Instituut. Het BTW Instituut, het grootste onafhankelijke btw-advieskantoor van Nederland, heeft veel kennis van de specifieke btw-regels voor touringcarbedrijven in binnen- en buitenland.

De meer dan dertig medewerkers zijn op de hoogte van de btw-regelgeving in binnen- en buitenland. Zij verzorgen onder meer aangiften en teruggaafverzoeken. Hier kunt u terecht met uw btw-vragen, voor btw-advies op maat, fiscale vertegenwoordiging, btw-scans en btw-trainingen.

BVN-leden krijgen 10% korting op de tarieven voor de diverse diensten. Zie daarvoor dit document. Voor nadere informatie en de precieze voorwaarden, neem contact op met Anne Bakker of Hans de Waard, telefoon: 078-6225452, e-mail: compliance@vatinstitute.com.

Zenobé
Zenobé biedt touringcarbedrijven een totaaloplossing bij verduurzaming. Zenobé werd in 2016 opgericht met als doel om schone energie toegankelijk te maken voor personenvervoerbedrijven en hen te ondersteunen bij hun zero-emissieambities. Het bedrijf richt zich op twee technologieën: batterijopslag en elektrische voertuigen. Zenobé biedt wagenparkbeheerders en lokale overheden een totaaloplossing, tegen een maandelijks bedrag. Laadinfrastructuur, batterijvervanging en software zijn daarbij inbegrepen.

Meer informatie? Mail naar Rainer Van Amersvoort.

Woordvoering
Wordt uw bedrijf door de pers benaderd en heeft u liever dat Busvervoer Nederland de woordvoering overneemt, dan kan dat. Neem contact op met onze woordvoerder (contactgegevens elders op de site).

Kennisbank Bus
Speciaal voor haar leden heeft Busvervoer Nederland een kennisbank ingericht waarop uiteenlopende informatie te vinden over touringcarvervoer. Van het BTW-aangifteproces in Duitsland tot aan modelcontracten, van maximumgewichten in Frankrijk tot informatie over tol, het is allemaal te vinden op de kennisbank. Alleen leden hebben toegang tot de kennisbank.