KNV IRU-erediploma’s

Door de International Road Transport Union (IRU), waar KNV lid van is, is een erediploma ingesteld, dat jaarlijks wordt verleend aan chauffeurs, die zich als taxichauffeur langdurig hebben onderscheiden door hun veilige manier van rijden, trouwe dienst en goede gedrag.

Ondernemingen die lid zijn van KNV Zorgvervoer en Taxi kunnen deze internationale onderscheiding voor hun chauffeurs rechtstreeks aanvragen bij de IRU. De aanvraagprocedure wordt in de loop van elk jaar opengesteld. M.a.w. er kan maar 1x per jaar een aanvraag gedaan worden.

Inschrijfformulier Iru diploma 2021

Om in aanmerking te komen voor het IRU erediploma, gelden de volgende voorwaarden

  1. De aanvragende taxionderneming moet aangesloten zijn KNV Zorgvervoer en Taxi
  2. De chauffeur moet minstens 20 jaar tot tevredenheid van zijn werkgever in de branche gewerkt hebben, waarvan tenminste de laatste vijf jaar bij de huidige werkgever (ter toelichting: een zelfstandige rijder is in dit verband zijn eigen werkgever).
  3. De chauffeur moet verder tenminste 1 miljoen zakelijke kilometers hebben gereden.
  4. Gedurende de laatste 20 jaar mag hij geen schuld hebben gehad aan een serieus verkeersongeluk met letsel. Bovendien mag de kandidaat de laatste vijf jaar geen zware verkeersovertreding, of zware overtreding van douane- of administratieve voorschriften hebben begaan.

Een chauffeur kan in zijn carrière maar één keer het IRU-erediploma ontvangen.

Na sluiting van de aanvraagperiode, worden alle aanvragen door de IRU beoordeeld. U krijgt (veelal via KNV Zorgvervoer en Taxi) te horen of u of uw chauffeur in aanmerking komt voor het IRU-erediploma. In overleg met u wordt besproken op welke manier u de IRU erediploma’s wilt ontvangen.

Chauffeur in het zonnetje zetten?

Wilt u een chauffeur, die al jarenlang bij u naar volle tevredenheid werkt, eens in het zonnetje zetten ? Dan kan dat via het IRU-erediploma ! De deadline voor het aanvragen is elk jaar 31 augustus!

Inschrijfformulier Iru diploma 2021