KNV en CNV ondertekenen CAO Zorgvervoer en Taxi

KNV Zorgvervoer en Taxi en CNV Vakmensen hebben hun handtekening gezet onder de nieuwe cao voor het zorg- en taxivervoer. De nieuwe cao is op 1 januari ingegaan en heeft een looptijd van anderhalf jaar.

Loonsverhoging van 8%
Centraal in het cao-akkoord staat een loonsverhoging van 8% met ingang van dit jaar en nog eens 4% per 1 januari 2024. De loonsverhoging in het zorg- en taxivervoer behoort daarmee landelijk gezien tot een van de grootste loonstijgingen per 1 januari 2023.

Ook de loondoorbetaling bij ziekte en de pauzeregeling veranderen ten gunste van de werknemers. CNV en KNV hebben de cao direct na de ondertekening aangemeld voor algemeen verbindend verklaring, zodat de breed gewenste loonsverhoging op tijd doorgevoerd wordt.

Einde aan onrust
KNV-voorzitter Bertho Eckhardt: ‘We zijn erg blij met het tot stand komen van de nieuwe cao. Ik verwacht dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de cao snel algemeen verbindend zal verklaren, aangezien KNV het vereiste aantal ondernemers in het zorg- en taxivervoer vertegenwoordigd.’

‘Met een algemeen verbindend verklaarde cao komt er een einde aan de onrust in de sector. Veel werknemers zitten immers te wachten op de loonsverhoging, die door zowel werknemers als ondernemers werd gewenst. We zijn nog steeds erg blij dat CNV zijn verantwoordelijkheid heeft genomen, zodat we nu samen verder kunnen kijken naar de toekomst.’