LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

Beleidsadviseur Taxivervoer

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de federatie van ondernemersverenigingen in het personenvervoer. De circa 500 leden bieden hun vervoersdiensten aan met touringcars, zorgvervoerbussen, taxi’s en treinen, trams, metro’s en OV-bussen. Zij doen dit met ongeveer 70.000 werknemers, 5.000 zelfstandige rijders en meer dan 30.000 voertuigen.

KNV behartigt zowel de collectieve als de individuele belangen van de leden. KNV is als brancheorganisatie voortdurend betrokken in publieke en private overlegstructuren. Hierdoor levert KNV een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan mobiliteitsvraagstukken op zowel nationaal als internationaal niveau en werkt ze nauw samen met o.a. de werkgeversorganisatie VNO-NCW, de IRU (International Road Transport Union) en de UITP (International Association of Public Transport). Op het kantoor in Den Haag werken zeventien professionals voor tien verenigingen en stichtingen in het personenvervoer.

Wij zoeken een beleidsadviseur Taxivervoer (32u)

Functieomschrijving
Als beleidsadviseur Taxivervoer behartig je de belangen van ondernemers in het taxi- en zorgvervoer. Jij vertegenwoordigt KNV in verschillende overleggen en houdt je bezig met het lokale en landelijke beleid. De kwaliteit van de taximarkt wordt landelijk gereguleerd en de gestelde eisen gelden voor alle taxiondernemers- en chauffeurs. Daarbij komt dat gemeenten op lokaal niveau ook aanvullende eisen kunnen stellen. Jij houdt je bezig met de vertaalslag van regionale problematiek naar het landelijk beleid en omgekeerd. Je zorgt ervoor dat genomen besluiten worden uitgevoerd en bewaakt de voortgang van projecten. Ook ben je actief in verschillende bestuurlijke functies voor verschillende stichtingen ter bevordering van de kwaliteit van het taxivervoer in (middel)grote steden in Nederland. Daarnaast bezoek je regelmatig leden, organiseer je ledenbijeenkomsten en lever je input voor ledenmailings. In deze functie onderhoud je contacten met ondernemers, gemeenten, ministeries en toezichthoudende instanties.

De onderwerpen waar je mee te maken krijgt:

 • Verbetering van de kwaliteit van dienstverlening door chauffeurs en ondernemers in het taxivervoer
 • Fiscale en financiële onderwerpen relevant voor taxiondernemers
 • De vernieuwing van de boordcomputer taxi (die de arbeids- en rusttijden registreert in elk voertuig)
 • Verduurzaming van het wagenpark

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring met inhoudelijke en strategisch complexe werkzaamheden in een beleidsomgeving
 • Je hebt gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen en kunt zorgvuldig omgaan met soms uiteenlopende belangen
 • Je bent initiatiefrijk, bent een overtuigende gesprekspartner, durft stelling te nemen en vertaalt problemen in oplossingen
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden waardoor je aanvoelt wanneer je met collega’s, leiding en besturen moet afstemmen over de koers
 • Je praat en schrijft bondig en duidelijk, je snapt de taal van de ondernemer
 • Je hebt affiniteit met mobiliteit

Arbeidsvoorwaarden
KNV biedt je een gevarieerde baan met veel eigen verantwoordelijkheid in een fijne en gezellige werkomgeving. Het gaat om een functie van 32 uur, naar wens te verdelen over de werkweek (het is mogelijk gedeeltelijk thuis te werken). Bij deze functie hoort een salarisindicatie van ca. 5500 euro bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek en is afhankelijk van kennis en ervaring. Verder zijn er goed secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 35 vakantiedagen per jaar (o.b.v. een 40-urige werkweek), een abonnement op de Maliegym (nieuwe sportschool in de Malietoren) en een goede pensioenregeling. Een leaseauto is bespreekbaar.

Standplaats
Den Haag

Interesse?
Wij laten ons in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren via https://polderbanen.nl/vacature/beleidsadviseur-taxivervoer-32u/. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Evi Gasseling of Jeppe Licht via 073-2032098.


Wij werken samen met