Evenement voor potientiële touringcarchauffeurs – 12 januari 2019

Vijftien touringcarbedrijven uit Rotterdam en omgeving houden op zaterdag 12 januari samen met stichting FSO een informatiedag voor aanstaande touringcarchauffeurs. Bezoekers komen in korte tijd van alles te weten over het vak en kunnen zelfs ter plekke solliciteren

De touringcarsector kampt met een groeiend tekort aan chauffeurs. Dat heeft enerzijds te maken met vergrijzing en anderzijds met een gebrek aan instroom. Van de huidige chauffeurs is ruim 43 procent tussen de 51 en 64 jaar oud. De op één na grootste groep, ruim 28 procent, is zelfs 65 jaar of ouder. In de branche leeft het besef dat nieuwe chauffeurs zich niet vanzelf massaal zullen aandienen.

In dat licht kan ook het evenement op 12 januari worden gezien. De vijftien touringcarbedrijven en FSO zijn dan bij de SS Rotterdam beschikbaar om alle vragen te beantwoorden van mensen die het beroep van touringcarchauffeur wel zien zitten. Mensen met belangstelling hoeven nog niet in bezit te zijn van een D-rijbewijs. Middels het instroomproject van FSO kunnen toekomstige chauffeurs eerst worden opgeleid alvorens ze in dienst komen bij één van de bedrijven, die allemaal vacatures open hebben staan.

Bijgepraat over het vak

Aan het volgen van de opleiding is wel de tegenprestatie verbonden dat de kandidaat een arbeidscontract tekent voor een 32-urige werkweek met een looptijd van twee jaar. Tijdens het instroomevenement kunnen belangstellenden worden bijgepraat over het werken als touringcarchauffeur en het rijden met een touringcar. Ook kunnen ze praten met mensen die nu al als chauffeur werken en worden er workshops verzorgd. Het evenement vindt op zaterdag 12 januari van 10.00 tot 15.00 uur plaats op de parkeerplaats bij de SS Rotterdam.