Duurzaam reizen met de touringcar

Ligt je bestemming dichtbij huis? Denk dan zeker eens aan de touringcar. Het is namelijk niet alleen gemakkelijk en comfortabel, maar ook de meest duurzame manier van vervoer over de weg. Eén rit met de touringcar vervangt gemiddeld wel 30 auto’s. De uitstoot per reizigerskilometer is tevens de laagste van alle vervoermiddelen. Wil je nog meer redenen weten waardoor de touringcar de meest groene keuze is? Lees dan zeker verder!

Bezetting van de touringcars

Ga je met de auto op pad? In de gemiddelde personenwagen passen zo’n 5 mensen. In een touringcar is er al gauw plek voor 50 passagiers. Dat scheelt al 10 volle auto’s. Niet iedereen gaat echter met 5 mensen in een auto op pad en er zijn ook dubbeldekkers die ruimte bieden aan wel 90 personen. Gemiddeld houdt een touringcar daarom 30 auto’s van de weg. Dat scheelt een hoop brandstof! Onderin de bus is er ruimte voor bagage die anders in een aparte aanhangwagen of dakkoffer mee zou moeten. Een aanhanger kan bijvoorbeeld al snel zorgen voor de helft meer brandstofverbruik. Bedenk dan dat er in een touringcar standaard genoeg ruimte is voor je bagage en de berekening is snel gemaakt!

Minder CO2-uitstoot dan vliegen

Het vliegtuig stoot al snel 10 keer meer CO2 uit dan een ritje met de bus. En dat over dezelfde afstand! Hoe kleiner de afstand, hoe groter het verschil. Dan ben je er nog niet, want de aankomstluchthaven is vaak niet je eindbestemming. Je moet nog een taxi of airport shuttle nemen, terwijl de touringcar je voor de deur afzet. Bestemming dichtbij huis? Bespaar jezelf dan het wachten op het vliegveld en een dure taxi naar het hotel. Een touringcar is van deur tot deur soms net zo snel, een stuk comfortabeler, goedkoper en veel beter voor het milieu!

Moderne touringcars en zuinig rijden

De touringcarbedrijven die zijn aangesloten bij Busvervoer Nederland voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Ze hebben een modern wagenpark dat goed onderhouden wordt. Daardoor zijn ze een stuk zuiniger en beter voor het milieu. Door de ritten vooraf tot in detail te plannen, wordt er geen kilometer te veel gereden. Intelligente navigatiesystemen kunnen files signaleren. Dat voorkomt dat de motor onnodig blijft draaien, terwijl jij stilstaat op de snelweg. Ook de chauffeurs zijn opgeleid om zo zuinig mogelijk te rijden. Zo draagt Busvervoer Nederland ook haar steentje bij om de groenste manier van personenvervoer nog duurzamer te maken!

Met de touringcar blijf je genieten van duurzaam reizen

Waarom zou je duurzaam willen reizen en kies je voor de touringcar? Het antwoord daarop is simpel! Door rekening te houden met het milieu, kun je ook in de toekomst blijven genieten van de mooie plekken waar de touringcar je zo graag naartoe brengt. Door minder auto’s op de weg, een lagere CO2-uitstoot, moderne bussen en goed opgeleide chauffeurs, helpt Busvervoer Nederland mee om jouw bestemming mooi te houden. Doe jij ook mee? Op onze website vind je een vervoerder die je duurzaam naar je volgende avontuur brengt!