Debat in De Balie ‘De Amsterdamse taxioorlog’

Wie mag er op de taxi rijden in Amsterdam? De vorige keer dat de taxiwet veranderde, gingen grote groepen taxichauffeurs met elkaar op de vuist. Maar toch is ook nu de roep om ander beleid groot: de Amsterdamse taxiwereld is te duur en onveilig voor passagiers en te veel verweven met de criminaliteit. Wat moet er veranderen om grip te krijgen op de Amsterdamse taximarkt?

Naar de website

Tijdens het debat op woensdag 12 juni kijken journalist en schrijver van ‘De taxioorlog’, Sander ’t Sas, misdaadjournalist Paul Vugts, oud-directeur Taxi-Direct, Peter Fonkert, oud-taxichauffeur Jan den Hartog samen met KNV voorzitter Bertho Eckhardt terug op de spiraal van geweld waarin de Amsterdamse taxiwereld twintig jaar geleden in terechtkwam. De sprekers kijken naar de situatie nu: wat is de rol van online platforms als Uber, en wat voor macht heeft de Gemeente Amsterdam om eisen te stellen in een verregaand geliberaliseerde taximarkt?

Het eerste deel van de avond richt zich op de taxioorlog twintig jaar geleden (naar aanleiding van het boek en de podcast van Sander ’t Sas), en in het tweede deel richt zich op het nu. Daarbij gaat het over wat over de huidige problemen en uitdagingen van de taximarkt, hoofdzakelijk in Amsterdam.

Praktische informatie

26 mei - 02:32 - 26 mei - 02:32
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Lid worden van KNV?

Wil je lid worden? Neem contact met ons op, dan vertellen we je precies wat je van ons kunt verwachten.

Aanmelden als lid