KNV Bus

KNV Bus

De touringcarsector heeft een aanzienlijke aandeel in het collectief personenvervoer in Nederland.  Reizen per touringcar is niet alleen veilig, maar levert ook milieuwinst op: de uitstoot van één touringcar staat gelijk aan die van dertig personenauto’s.  

KNV Bus

KNV Bus is de vereniging die touringcarbedrijven in Nederland vertegenwoordigt. De vereniging telt 300 leden. Deze leden-bedrijven zijn werkzaam in het toeristisch-, zakelijk- en groepsvervoer. Gezamenlijk exploiteren zij circa 90% van de 4500 touringcars in deze bedrijfstak. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor ongeveer 8000 werknemers.

KNV Bus is onder andere aangesloten bij de Federatie Koninklijk Nederlands Vervoer en bij de internationale organisatie voor touringcarbedrijven IRU, en de overkoepelende Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Lees meer


 

Actueel


Uitgelicht

BusTech uitgesteld naar 11 en 12 november

08-04-2014 - BusTech 2014, de 2-daagse nationale conferentie met de laatste stand van zaken op het gebied van duurzame oplossingen voor busvervoer en vakbeurs waar deelnemende bedrijven hun innovatieve technologieën, pro...
Lees meer »