LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

Webinar: MaaS en deelmobiliteit – dinsdag 8 september

Woensdag 12 augustus 2020

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) presenteert op dinsdag 8 september het tweede MaaS Kenniscafé: MaaS en Deelmobiliteit. Aanbieders van deelmobiliteit en gemeentelijke overheden bespreken de impact en potentie van deelmobiliteit, wat nodig is om die potentie te vervullen, de relatie tussen deelmobiliteit en MaaS en hoe deelmobiliteit past in een gezond mobiliteitssysteem.

Verschillende partijen, waaronder het ministerie van IenW en het MaaS-Lab (een KNV-initiatief), werken aan een verantwoord, open en duurzaam MaaS-ecosysteem. In het kenniscafé wordt thematisch kennis gedeeld over de stand van zaken. Moderator van het webinar deelmobiliteit is Ananda Groag, expert op het gebied van deelvervoer. Zij is werkzaam bij het ministerie van IenW voor het programma MaaS.

Koninklijk Nederlands Vervoer, CROW en het ministerie van IenW houden dit jaar drie kenniscafés over Mobility as a Service (MaaS) met als doel om anders tegen mobiliteit aan te kijken, andere keuzes te kunnen maken, nieuwe trends te zien én te leren van best practices.

Het eerste kenniscafé, op 24 juni georganiseerd door CROW, richtte zich op ‘MaaS en Gedragsverandering’. Het derde kenniscafé, gepresenteerd door het ministerie van IenW, vindt in november plaats en heeft als thema ‘Leren van de nationale MaaS-pilots’.

Webinar: MaaS en Deelmobiliteit
Datum: dinsdag 8 september 2020
Tijd: 14:00 – 15:30

Aanmelden
Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit digitale evenement waarbij natuurlijk ook de mogelijkheid is om mee te discussiëren. Aanmelden kan via deze link.

Programma

14:00 – 14:05 Welkom
Sonila Metushi (MaaS-Lab, een KNV-initiatief)

14:05 – 14:20 Deelmobiliteit en MaaS in beeld
Karla Münzel (TNO)

14:20 – 14:30 Hoe bied je deelvervoer aan in een MaaS-ecosysteem?
Hans de Penning (Amber)

14:30 – 14:40 De ambities van Utrecht met deelmobiliteit
Sebastiaan van der Hijden (Gemeente Utrecht)

14:40 – 14:50 De impact van deelscooters op stedelijke ambities
Daan Wijnants (Felyx)

14:50 – 15:00 Aspiraties met deelmobiliteit & MaaS in Amsterdam
Daan van der Tas (Gemeente Amsterdam)

15:00 – 15:20 Debat en interactie

15:20 – 15:30 Vooruitblik en afsluiting

Voor meer informatie, neem contact op met Sonila Metushi.


Wij werken samen met