LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

Uitzending gemist: Webinar MaaS en Deelmobiliteit

Woensdag 9 september 2020

Digitalisering maakt dat het mobiliteitssysteem zich in een complexe en veelomvattende transitie bevind met de introductie van nieuwe mobiliteitsdiensten en verdienmodellen. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), als verbinder van mobiliteit in Nederland, presenteerde in samenwerking met CROW en het ministerie van IenW, op dinsdag 8 september jl. het webinar MaaS en Deelmobiliteit met ruim 180 deelnemers.

Vanuit Studiohuyz in Hilversum werden de impact en potentie van deelmobiliteit en de relatie tussen deelmobiliteit en MaaS besproken. In het programma waren presentaties van Karla Münzel (TNO), Hans de Penning  (Amber), Sebastiaan van der Hijden  (gemeente Utrecht), Daan Wijnants (Felyx) en Daan van der Tas (gemeente Amsterdam).

Sonila Metushi van KNV verwelkomde de deelnemers en nodigde alle markpartijen die betrokken zijn bij MaaS van harte uit om zich aan te sluiten bij het MaaS-Lab en actief mee te werken aan een open, schaalbaar en inclusief MaaS-ecosysteem. Moderator van het webinar was Ananda Groag, expert op het gebied van deelmobiliteit en werkzaam bij het ministerie van IenW voor het programma MaaS.

Dit Kenniscafé is in een reeks van drie bijeenkomsten dit jaar. Op 24 juni jl. was het eerste Kenniscafé, georganiseerd door CROW. Later dit jaar volgt het derde Kenniscafé, dat wordt georganiseerd door het ministerie van IenW,  met de zeven MaaS-pilots als thema. Verdere informatie hierover volgt op korte termijn.

Uitzending gemist? Kijk hier het webinar terug.


Wij werken samen met