KNV Taxi IRU-erediploma's

Door de International Road Transport Union (IRU), waar KNV lid van is, is een erediploma ingesteld, dat jaarlijks wordt verleend aan chauffeurs, die zich als taxichauffeur langdurig hebben onderscheiden door hun veilige manier van rijden, trouwe dienst en goede gedrag.

Ondernemingen die lid zijn van KNV Taxi kunnen deze internationale onderscheiding voor hun chauffeurs rechtstreeks aanvragen bij de IRU. De aanvraagprocedure wordt in de loop van enig jaar opengesteld. KNV Taxi informeert de leden daar over via een speciale mailing. Meestal moet voor 1 september van elk jaar de aanvraag binnen zijn. Dat kan enerzijds via KNV Taxi, anderzijds rechtstreeks bij de IRU.

Om in aanmerking te komen voor het IRU erediploma, gelden de volgende voorwaarden:

  1. Het aanvragende taxionderneming moet aangesloten zijn KNV Taxi
  2. De chauffeur moet minstens 20 jaar tot tevredenheid van zijn werkgever in de branche gewerkt hebben, waarvan tenminste de laatste vijf jaar bij de huidige werkgever (ter toelichting: een zelfstandige rijder is in dit verband zijn eigen werkgever).
  3. De chauffeur moet verder tenminste 1 miljoen zakelijke kilometers hebben gereden.
  4. Gedurende de laatste 20 jaar mag hij geen schuld hebben gehad aan een serieus verkeersongeluk met letsel. Bovendien mag de kandidaat de laatste vijf jaar geen zware verkeersovertreding, of zware overtreding van douane- of administratieve voorschriften hebben begaan.

Een chauffeur kan in zijn carrière maar één keer het IRU-erediploma ontvangen.

Na sluiting van de aanvraagperiode, worden alle aanvragen door de IRU beoordeeld. U krijgt (veelal via KNV Taxi) te horen of u of uw chauffeur in aanmerking komt voor het IRU-erediploma. In overleg met u wordt besproken op welke manier u de IRU erediploma's wilt ontvangen.

Wilt u een chauffeur, die al jarenlang bij u naar volle tevredenheid werkt, eens in het zonnetje zetten ? Dan kan dat via het IRU-erediploma ! De deadline voor aanvragen voor dit kalenderjaar is 31 augustus 2017! Klik hier voor het aanvraagformulier.

drs. L.C.H. Eckhardt
Voorzitter KNV Taxi
ir. H.J. Andela
Sectorsecretaris
KNV Taxi Organisatie »

Aankomende evenementen

12okt
Save the date: Donderdag 12 oktober 2017 - Taxi Expo 2017
Taxi Expo is hét jaarlijkse beurs-evenement voor de taxibranche. De laatste editie was op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. In 2017 komt het evenement terug als eendaagse beurs op donderdag 12 oktober, wederom te Houten. Zet deze datum alvast in uw agenda. De officiële uitnodiging en registratie volgt in 2017.