Taxi, vaste waarde in mobiliteit

Taxi, vaste waarde in mobiliteit

Taxivervoer is een onmisbare schakel binnen het personenvervoer. Niet alleen toeristen, zakelijke reizigers of het gewone publiek, maar ook schoolkinderen, ouderen, mensen met een beperking en zieken worden dagelijks met een taxi vervoerd.   

KNV Taxi & Zorgvervoer

KNV Taxi & Zorgvervoer is de landelijke brancheorganisatie voor taxiondernemers. Iedere week worden in Nederland meer dan een miljoen passagiers door 30.000 werknemers en 8.000 zelfstandigen naar hun bestemming gebracht. De totale omzet van de branche bedraagt 1,2 miljard euro per jaar. Onze leden zijn goed voor 70% van deze omzet. Het contractvervoer vertegenwoordigt bijna driekwart van de totale taxisector. Het consumentenvervoer iets meer dan een kwart.

KNV Taxi & Zorgvervoer

Vanaf januari 2016 is de zorgvervoerbranche een apart onderdeel van de divisie contractvervoer binnen KNV. Met het zogenaamde zorgvervoer worden personen vervoerd die ziek zijn, of een lichamelijk ongemak ervaren, maar die tijdens de rit geen medische begeleiding nodig hebben. Zij kunnen in een taxi zowel ‘zittend’ als ‘liggend’ worden vervoerd. Wat is zorgvervoer?

  • Het modelbestek doelgroepenvervoer kunt u hier vinden.
  • KNV Taxi- en Zorgvervoer, FNV Taxi en CNV Vakmensen hebben twee nieuwe cao's (cao Taxivervoer en cao SFT) afgesproken die per 1 januari 2019 ingaan. De nieuwe cao-teksten en loontabellen kunt u hier ook bekijken.   
  • KNV Taxi en Zorgvervoer heeft samen met vakbonden FNV Taxi en CNV vakmensen het boekje ‘Taxibranche en arbeidsrecht: weet hoe het werkt’ gemaakt. In deze digitale publicatie komen diverse thema’s aan de orde met betrekking tot de relatie tussen werkgever en werknemer. U kunt het digitale boekje vinden door hier te klikken.

Actueel


Uitgelicht

Europese drempels voor overgang naar emissieloos personenvervoer

11-10-2018 - De verduurzaming van personenvervoer staat onder druk, nu Europa Nederland geen ontheffing verleent om volledig elektrische personenbusjes met een gew...
Lees meer »Premium partners van KNV Taxi

Op zoek naar de laatste informatie over taxiregelgeving? Kijk op