LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

ParkBee: nieuwste deelnemer MaaS-Lab

Sinds kort is het MaaS-Lab een deelnemer rijker: parkeerplatform ParkBee. “We zijn er trots op ParkBee te mogen verwelkomen bij het MaaS-Lab. De uitbreiding met ParkBee sluit naadloos aan op onze ambitie om innovatieve marktspelers samen te brengen. Samen werken we toe naar een verschuiving binnen het mobiliteitsdenken, dat de reiziger en een geïntegreerd mobiliteitssysteem centraal stelt.”, zegt Bertho Eckhardt, voorzitter MaaS-Lab.

ParkBee is een scale-up met een missie om reizigers, vastgoedeigenaren en de lokale overheid beter gebruik te laten maken van stedelijke ruimte. Als een van de eerste digitale carpark operators, halen ze auto’s uit het straatbeeld door de bestuurders een beter alternatief te bieden. Dankzij directe integraties met partners in parkeerapps en mobiliteitsaanbieders, stelt ParkBee de gebruiker met een druk op de knop in staat om een keuze te maken uit de beste parkeerplaatsen binnen hun grote netwerk van aangesloten parkeergarages.

“Met dit lidmaatschap willen we, samen met de andere partners binnen MaaS-Lab, onze oplossingen inzetten voor de toekomst van mobiliteit. De kern van ParkBee is dat we ruimte terug te geven aan de stad, door onbenutte parkeerlocaties te optimaliseren. Dit doen wij met slimme digitale oplossingen. Nu willen we nog een stap verder: hoe kunnen wij deze ruimte en technologie inzetten voor schone mobiliteit en een verdere transitie naar grootschalig autodelen? “, zegt Fenna Plaisier, ParkBee Public Affairs Manager.

Meer weten over het MaaS-Lab? Lees hier.


Wij werken samen met