Kamermeerderheid steunt SGP: geen nieuwe prijsverhoging tachograafkaarten

Geplaatst op 23-12-2018

Na forse kritiek vanuit de sector roept een Kamermeerderheid onder leiding van SGP-Kamerlid Chris Stoffer de minister van IenW op om de aangekondigde prijsverhoging van de tachograafkaarten terug te draaien.                                     

Prijsverhoging zeer ongepast

TLN, KNV en evofenedex vinden de aangekondigde prijsverhoging van 100 euro zeer ongepast en roepen de minister op om eindelijk vaart te maken met het nieuwe concept-tariefstelsel, waarvan al sinds 2016 sprake is.

In dat nieuwe stelsel moet de prijs van producten als de tachograafkaart allereerst kostendekkend zijn, dus zonder een grote winstmarge. Het tweede uitgangspunt van het nieuwe tarievenstelsel is dat er geen zogeheten ‘kruissubsidie’ mag plaatsvinden. Met andere woorden: de winst die Kiwa maakt op tachograafkaarten mag niet dienen om het verlies dat het bedrijf draait op andere producten te compenseren.

Lees hier de vragen die de Tweede Kamer heeft gesteld naar aanleiding van de kritiek van TLN, evofenedex en KNV.

T. (Theo) Vegter
Voorzitter Busvervoer Nederland (a.i.)
Mr. C. (Carlo) Cahn
Secretaris KNV Bus
KNV Bus organisatie »

Aankomende evenementen

04apr
Busvervoer Nederland: Algemene Ledenvergadering
Datum: donderdag 4 april 2019 Locatie: Carlton President Hotel Adres: Floraweg 25, Utrecht - Maarssen Tijd: 15.00 - 17.00 uur (inloop 14.30 uur) Aansluitend een gezellige netwerkborrel