Touringcarsector is ‘dip’ voorbij

Geplaatst op 05-07-2018

Na een flinke daling in touringcars en touringcarondernemingen is de sector in 2017 weer gegroeid. De stijging is onder meer te danken aan de toename in lijndienstvervoer en inkomend toerisme.

Het aantal touringcars nam jarenlang af, kende in 2016 een stabilisatie en laat in 2017 weer een stijging (+4,1%) zien. Al in 2015 waren de bedrijven uit de sector positiever. En niet geheel onterecht, want ook het aantal touringcarondernemingen is het afgelopen jaar toegenomen.

De omzet per touringcar laat een zelfde beeld zien. Als gevolg van de toename van het gemiddeld aantal reizigers per touringcar is de omzet gegroeid. De segmenten lijndienstvervoer, inkomend toerisme en zelf georganiseerde meerdaagse reizen kenden de grootste groei.

Klanten doen de voordelen van reizen per touringcar weer eer aan. Niet alleen is de prijs van een touringcar naar verhouding goedkoop en ligt de standaard prijs voor touringcarvervoer beduidend lager dan voor een reis per vliegtuig of trein. Ook voor de milieubewuste rijders zijn touringcars gewenst. De uitstoot van CO2 per reizigerkilometer van een touringcar ligt namelijk lager dan die van trein, auto en vliegtuig. Naast duurzaam is de touringcar ook een van de veiligste manieren om te reizen. Bij vervoer in een touringcar vinden per afgelegde kilometer veel minder ongevallen met dodelijke afloop plaats dan bij vervoer per auto.

Lees meer
(bron: Panteia)

A.J.J. (Tonnie) Hodes
Voorzitter KNV Bus
Mr. C. (Carlo) Cahn
Secretaris KNV Bus
KNV Bus organisatie »

Aankomende evenementen

11okt
KNV Taxi: Taxi Expo 2018
Ook dit jaar wordt de Taxi Expo weer georganiseerd, deze keer op donderdag 11 oktober 2018. Toegang voor de taxibedrijven is gratis!

11okt
KNV Taxi: Congres Contractvervoer
Tijdens de Taxi Expo vindt de 7e editie van het Nationaal Congres Contractvervoer plaats. Taxi-aanbestedingen staan centraal bij dit congres. Diverse sprekers nemen de congresdeelnemers mee in hun oplossingen voor betere aanbestedingen in het doelgroepenvervoer. Registratie is geopend! KNV leden ontvangen een speciale korting voor het congres! Vraag ernaar via knvtaxi@knv.nl