Brede coalitie roept Kabinet op tot meer actie rond digitalisering

Geplaatst op 17-11-2016

‘Een nieuw kabinet moet gericht investeren in de digitalisering van de samenleving. Voor welvaart, welzijn én om te zorgen dat iedereen mee kan komen. Digitalisering en robotisering bieden grote kansen. Om deze veranderkracht optimaal te benutten en de bedreigingen -voor bijvoorbeeld de arbeidsmarkt of cybercrime- het hoofd te bieden zijn minimaal vijf gerichte acties nodig vanuit een nieuw Kabinet.’ Dat schrijft een brede coalitie van bijna dertig bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen in een manifest dat vanavond is ondertekend op het ECP-jaarcongres en wordt aangeboden aan de verschillende politieke partijen.

In het Manifest pleiten de organisaties voor onder meer:

  • Meer investeringen in opleidingen en de ontwikkeling van nieuwe kennis
  • Hoger welzijn dankzij digitalisering
  • Oog voor zorgen
  • Innovatie bij voorlopers verder stimuleren
  • Ministerieel topteam digitalisering

Het Manifest omschrijft wat een nieuw Kabinet minimaal moet doen als het gaat om digitalisering van de samenleving. Hiervoor is naar schatting ca. 600 mln. euro extra per jaar nodig.

De bekendmaking van het manifest is een start. Een ieder -bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeenten, kennisinstellingen, initiatieven- is van harte uitgenodigd zich aan te sluiten om tot een zo breed mogelijke coalitie te komen.

Berichtgeving over het Manifest op de VNO-NCW website.

Het Manifest: Vijf acties die minimaal nodig zijn de volgende kabinetsperiode.

 

drs. L.C.H. (Bertho) Eckhardt
Voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer
Ir. H.J. (Hubert) Andela
Directeur Koninklijk Nederlands Vervoer
KNV Organisatie »

Aankomende evenementen

12jun
Transports Publics 2018
Transports Publics 2018 de grootste Europese mobiliteitsbeurs van 12 t/m 14 juni 2018 in Paris Porte de Versailles (Frankrijk) Voor beursinformatie en de aanvraag van toegangsbadges: www.transportspublics-expo.com Informatie in Nederland: Promosalons Nederland, tel. 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl