KNV Taxi lanceert taxiregels.nl: de regels op een rij

Geplaatst op 01-09-2016

Iedereen die als taxichauffeur of -ondernemer aan de slag wil, krijgt met regelgeving te maken. Taxiwetgeving, fiscale wetgeving, maar ook sociale wetgeving. Het kan voor startende ondernemers lastig zijn om te overzien aan welke eisen ze moeten voldoen.

En omdat de regels tussentijds geregeld herzien worden, is het ook voor diegenen die al langer in de taxisector werkzaam zijn belangrijk om goed op de hoogte te blijven. Ondernemersvereniging Koninklijk Nederlands Vervoer Taxi brengt de regels nu samen op één website: www.taxiregels.nl.

Meer dan een overzichtssite
Informatie over wet- en regelgeving, voorwaarden en boetes was tot nu toe wel beschikbaar, maar versnipperd over de websites en communicatiekanalen van verschillende instanties en organisaties. Taxiregels.nl voegt alle kennis samen. Een dergelijk overzicht is niet alleen handig, maar draagt ook bij aan een nog veiliger opererende sector. Een juiste toepassing van de regels, dankzij heldere informatie, biedt zowel reiziger als chauffeur meer zekerheid en bescherming.
Maar behalve een overzicht van geldende regels, geeft Taxiregels.nl ook antwoord op vragen als: ‘geldt er een cao?’ en: ‘hoe zit de taximarkt in elkaar’? Op interactieve wijze wordt stap voor stap getoond welke regels van toepassing zijn op de categorieën ‘chauffeur’, ‘ondernemer’ en ‘voertuig’.

Taxiregelgeving continu in beweging
De ondernemersvergunning, de verplichte chauffeurskaart, de eisen aan voertuigen, de boordcomputer taxi en de tariefregeling: ze zijn in het leven geroepen ter bescherming van reizigers, medeweggebruikers en werknemers - en onder andere vastgelegd in de Wet Personenvervoer 2000.
Wetten en regels worden voortdurend geëvalueerd en aangepast. Vanzelfsprekend zal KNV Taxi iedere aanpassing direct doorvoeren. De informatie op www.taxiregels.nl is daarom altijd up to date.
De website is te raadplegen vanaf 1 september 2016.