Studiereis 500 jaar Reformatie

Geplaatst op 26-01-2016

In het jaar 1517 publiceerde Maarten Luther zijn 95 stellingen: het begin van de Reformatie en het protestantisme!
Volgend jaar wordt daarom in Duitsland 500 jaar Reformatie gevierd en ook in 2016 zijn er al diverse activiteiten rondom dit jubileum. De 95 stellingen van Maarten Luther veranderden de wereld. Niet alleen binnen de kerk, maar ook op het gebied van cultuur, politiek en onderwijs.

Duitsland is al sinds 2006 vakantieland nummer 1 voor Nederlanders en de ideale bestemming voor een weekendje weg of een langere trip. We verwachten dat de aandacht voor Luther en de Reformatie tot veel extra reizen naar Duitsland zal leiden. Daarom organiseert KNV van 16 – 18 maart, in nauwe samenwerking met het Duits Verkeersbureau, een unieke studiereis waarmee we de sporen van Luther volgen. We reizen langs tal van plaatsen die voor de reformator van belang zijn geweest en brengen uiteraard ook een bezoek aan de beroemde Wartburg waar Luther onder het pseudoniem Junker Jörg de bijbel in het Duits vertaalde en daarmee toegankelijk maakt voor veel meer mensen. De geplande route ziet er als volgt uit: Eisenach, Erfurt (overnachting), Eisleben, Leipzig, Torgau en Wittenberg (overnachting in het Lutherhotel). Overigens zijn er in de regio waar Luther woonde en werkte ook diverse andere culturele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het tuinenrijk Dessau-Wörlitz, het slot Oranienbaum en het Bauhaus in Dessau.

Het Duits Verkeersbureau verwacht dat het thema Luther en de Reformatie niet alleen interessant is voor mensen van het protestantse geloof – wereldwijd zijn dat er meer dan 70 miljoen, in Nederland nog altijd twee miljoen, maar ook voor iedereen met een belangstelling voor geschiedenis en cultuur. Naar aanleiding van dit jubileum zullen veel groepen (kerken, scholen, etc.) naar dit deel van Duitsland reizen. De regio is een ideale bestemming voor busreizen.

We nodigen u graag uit voor deze verrassende studiereis speciaal voor touringcarondernemers en touroperators. De reis vindt plaats van woensdag 16 maart t/m zaterdag 18 maart 2016!

Klik hier om u meteen aan te melden.
Meer informatie op: www.germany.travel/Luther