Plastic tassen

Geplaatst op 19-01-2016

Bij KNV kwamen enkele vragen binnen over het in rekening brengen van kosten voor plastic tassen die als afvalzakje gebruikt worden in de bus. Meer concreet was de vraag: valt dit onder de sinds 1 januari 2016 verboden gratis verstrekking van verpakkingsmateriaal? Het antwoord daarop is: nee. Het verbod geldt namelijk voor zogenaamde ‘toonbankinstellingen’ (vertaald naar gewoon Nederlands: winkels) en verpakkingsmateriaal. Een busbedrijf is geen ‘toonbankinstelling’ en u verschaft de consument geen verpakkingsmateriaal, maar gebruikt het zakje juist om te voorkomen dat er zwerfafval gaat ontstaan.
A.J.J. (Tonnie) Hodes
Voorzitter KNV Bus
Mr. C. (Carlo) Cahn
Secretaris KNV Bus
KNV Bus organisatie »

Aankomende evenementen

11okt
KNV Taxi: Taxi Expo 2018
Ook dit jaar wordt de Taxi Expo weer georganiseerd, deze keer op donderdag 11 oktober 2018. Toegang voor de taxibedrijven is gratis!

11okt
KNV Taxi: Congres Contractvervoer
Tijdens de Taxi Expo vindt de 7e editie van het Nationaal Congres Contractvervoer plaats. Taxi-aanbestedingen staan centraal bij dit congres. Diverse sprekers nemen de congresdeelnemers mee in hun oplossingen voor betere aanbestedingen in het doelgroepenvervoer. Registratie is geopend! KNV leden ontvangen een speciale korting voor het congres! Vraag ernaar via knvtaxi@knv.nl