Boetes Frankrijk / Transport in Nood

Geplaatst op 17-06-2014

Er komen bij touringcarbedrijven momenteel veel boetes binnen uit Frankrijk. Het Franse boetebeleid blijft zeer onredelijk en voor de kleinste overtredingen worden extreem hoge sanctiebedragen opgelegd. Een boete is altijd zonde van het geld! En hoewel de Franse opsporingsinstanties buitengewoon streng zijn kunt u erger voorkomen door chauffeurs zeer goed te instrueren. Let daarbij vooral op de (verfoeide!) vrijedagenverklaring. Deze is tot voorjaar 2015 verplicht en het gaat nog altijd vaak mis bij het invullen daarvan.

Wie onverhoopt toch tegen boetes in het buitenland aanloopt raden we aan nog eens kennis te nemen van onze samenwerking met Transport in Nood.

Transport in Nood voorziet in cash (aan te wenden voor boetes) door middel van een soort creditcardsysteem (lege kaarten die 24 uur per dag opgeladen kunnen worden om het boetebedrag te voldoen) en heeft een uitgebreid netwerk van buitenlandse juristen die kunnen bijstaan bij langdurige juridische trajecten.
Transport in Nood biedt leden van KNV verschillende voordelen aan. Bedrijven die inschatten vaak gebruik te maken van de diensten van Transport in Nood kunnen lid worden van Transport in Nood en via KNV 25% korting op een lidmaatschap krijgen. De exacte prijs van een lidmaatschap is overigens afhankelijk van de omvang van een bedrijf, een inschatting van de reputatie van het bedrijf door Transport in Nood en de uiteindelijk afgenomen diensten. Daarnaast kunnen bedrijven kiezen voor een starterscontract. In dat geval wordt men geen lid van Transport in Nood maar ontvangt men wel de betaalkaarten die in geval van nood gebruikt kunnen worden. In het eerste jaar zijn deze kaarten dan gratis. Vanaf het tweede jaar gaat u betalen voor de kaarten. Wanneer u daadwerkelijk gebruik gaat maken van de kaarten, gaat u betalen per afgenomen dienst. Zie voor verdere informatie de bijlage.