Nederlands Vervoer

Redactieadres

Nederlands Vervoer wordt namens
Koninklijk Nederlands Vervoer
uitgegeven door:

ProMediaPublishing B.V.
Willemstraat 5
4811 AH Breda
Nederland

Tel: +31 (0)76 30 30 370
Email: info@promediagroup.nl
BTW Nummer: 8176.35.002.B01
Kvk Nummer: 20129682

www.nederlands-vervoer.nl/
 

Advertenties
Heeft u interesse om uw product, bedrijf of dienst onder de aandacht te brengen via Nederlands Vervoer? Neem voor meer informatie contact op met onze sales manager.

Jasper Rodenhuis
Business Development Manager
06 - 81 04 36 66
076 - 30 30 377

jasper.rodenhuis@promedia.nl
www.promediagroup.nl

Tariefkaarten op aanvraag (in pdf) verkrijgbaar.

 

Nederlands Vervoer - December 2018

Nederlands Vervoer - December 2018 Op een andere manier naar het OV kijken, interview met nieuwe Qbuzz directeur Gerrit Spijksma - Introductie zelfrijdende auto wordt geblokkeerd - Taxibranche moet met de markt mee veranderen - Mobiliteitsalliantie: meer focus op inhoudelijke verdieping: Deltaplan mobiliteit is in de maak

Nederlands Vervoer - September 2018

Nederlands Vervoer - September 2018 Busvervoer Nederland kan aan de slag - Taxi Expo en Busvision 2018 - 200.000 automobilisten moeten fietsers worden, ambitieus of veel te bescheiden?

Nederlands Vervoer - Juni 2018

Nederlands Vervoer - Juni 2018 In deze editie: \'Niet alleen Zuid-Hollandse projecten staan op het wensenlijstje\'- interview met gedeputeerde Floor Vermeulen. \'Vroeg om de tafel met opdrachtgevers van doelgroepenvervoer\' - Aanbestedingsinstituut Mobiliteit maakt meters. Per spoor of door de lucht? - Eurostar als alternatief voor het vliegtuig.

Nederlands Vervoer - Maart 2018

Nederlands Vervoer - Maart 2018 Op de voorpagina: \'Vrouwen aan het stuur\'. v.l.n.r. Alexandra van Huffelen (directeur GVB), Joke Brouwer (directeur Brouwer Tour en Taxi), staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie Infrastructuur en Waterstaat), Karin Haaksman (hoofd P.A. Strukton) en Diana van Hese (directeur Transvision).

Nederlands Vervoer - December 2017

Nederlands Vervoer - December 2017 \"Transport verbindt mensen met elkaar\" Ad Toet neemt afscheid als KNV-directeur

Nederlands Vervoer - September 2017

Nederlands Vervoer - September 2017 Nederlands Vervoer - Editie September 2017 Gratis digitale editie ontvangen? Meld u dan nu aan via postbus@knv.nl of zet onderstaande link in uw browser: https://www.nederlands-vervoer.nl/#newsletter

Nederlands Vervoer - Juni 2017

Nederlands Vervoer - Juni 2017 Editie juni 2017 Gratis digitale editie ontvangen? Meld u dan nu aan via postbus@knv.nl of zet onderstaande link in uw browser: https://www.nederlands-vervoer.nl/#newsletter

Nederlands Vervoer - Maart 2017

Nederlands Vervoer - Maart 2017 In deze editie: Mobiliteit moet slimmer, veiliger, groener, betaalbaar. De betekenis van visie Vooruit! per sector. Gratis digitale editie ontvangen? Meld u dan nu aan via postbus@knv.nl of zet onderstaande link in uw browser: https://www.nederlands-vervoer.nl/#newsletter

Nederlands Vervoer - December 2016

Nederlands Vervoer - December 2016 In deze editie: Vervoersbedrijven en VNO-NCW presenteren mobiliteitsvisie. Het Nationaal Congres Contractvervoer. NS wil klimaatneutraal vervangend busvervoer.

Nederlands Vervoer - september 2016

Nederlands Vervoer - september 2016 In deze editie: Rotterdam doet het anders: aanbesteden in nauw overleg met de markt. Flixbus vult de gaten op binnen het vervoerssysteem, Wim van de Camp blikt terug op het EU voorzitterschap en KNV lanceert een website waarop alle regelgeving voor de taxisector te vinden is.

Nederlands Vervoer - juni 2016

Nederlands Vervoer - juni 2016 In dit nummer laat Aart Klompe, de nieuwe voorzitter van KNV Spoorgoederen vervoer, weten dat het na investeringen in de Betuweroute en de 2e Maasvlakte voor de overheid tijd is om door te pakken; betoogt KNV jurist Patrick Mommers dat de Wet Werk en Zekerheid voor de taxisector juist géén zekerheid biedt en bepleit de touringcarsector een grotere rol binnen het OV.

Nederlands Vervoer - december 2015

Nederlands Vervoer - december 2015 In dit nummer: de nieuwe voorzitter van KNV Bus, Tonnie Hodes, wil stevig inzetten op het uitvoeren van een nieuw beleidsplan, Europarlementariër Wim van de Camp signaleert een enorme aandacht voor het VW emissie-schandaal in Brussel, en de taxisector kijkt terug op een geslaagde en goedbezochte Taxi Expo 2015.

Nederlands Vervoer - september 2015

Nederlands Vervoer - september 2015 In dit nummer veel aandacht voor de toekomst: alles over de Taxi Expo 2015. Europarlementarier Wim van de Camp is van mening dat het OV in Europese steden moet verdubbelen. Zijn er mogelijkheden voor de touringcar binnen het openbaar vervoer? Personenvervoerder Eric van den Munckhof vindt van wel. En hoe ziet de toekomst van de taxisector eruit? En tot slot Ad Toet over de rol van belangenverenigingen in de wereld van morgen.

Nederlands Vervoer - juni 2015

Nederlands Vervoer - juni 2015 In dit nummer: Bertho Eckhardt over de evaluatie van de taxiwet. Europarlementarier en vaste Nederlands Vervoer-columnist Wim van de Camp buigt zich over de vraag \'wat vindt Europa van UberPop?\' En verder nog een analyse van de OV-aanbesteding Limburg - wat ging er mis?

Nederlands Vervoer- december 2014

Nederlands Vervoer- december 2014 Nederlands Vervoer in december 2014 - Is de taxiwet achterhaald? Deze vraag kwam naar boven tijdens het traditionele KNV Pulchridebat. - Gerbert Luttikhuis (Taxi Almelo): "Social return kost overheid en taxibedrijven veel geld. - Trip, de software voor het touringcarbedrijf, is vernieuwd! - Nieuwe 'Grossraum' Mercedes-Benz Capacity L. - Eerste rij-impressie Solaris New Urbino

Nederlands Vervoer - november 2014

Nederlands Vervoer - november 2014 Bedrijfsvergelijking: Touringcarvervoer minder verliesgevend! De taxi is onmisbaar voor de mobiliteit in Nederland. Interview met Ingrid van Driel (Vervoersservice Van Driel) over de effecten van ‘social return’. Het busvervoer in Rusland is op de ‘groene weg’. Setra ComfortClass 500 completed. OV-nieuws op de IAA in Hannover.

Nederlands Vervoer - oktober 2014

Nederlands Vervoer - oktober 2014

Nederlands Vervoer - september 2014

Nederlands Vervoer - september 2014 Bus Euro Test 2014 met de winnaar Bus of the Year 2015 MAN Lion\'s City GL en de testverslagen van VDL CItea SLFA, Iveco Urbanway Hybrid, Scania Citywide, Mercedes-Benz Citaro G. De Texelhopper komt! De jaarlijkse Busstatistiek. Solaris heeft nieuwe importeur in Nederland. IAA voorbeschouwingen, ZF-nieuws.

Nederlands Vervoer - juni/juli 2014

Nederlands Vervoer - juni/juli 2014 Interview met SKTB-voorzitter Ruud van der Marel over toekomst Keurmerk Touringcarbedrijf Nieuwe Stijl. De veranderende wereld van het WMO-vervoer. Test van de nieuwe Siemens Avenio die de Haagse HTM later dit jaar in gebruik zal nemen. 'Orgaanvervoer, iedere seconde telt', weet Fer Bauman, directeur Witte Kruis Transplant.- Van Hool opent fabriek in Macedonië en kondigt nieuwe CX-serie voor Europese markt aan. Eerste rij-indrukken nieuwe Opel Vivaro, Renault Trafic en elektrische Nissan e-NV200.

Nederlands Vervoer - mei 2014

Nederlands Vervoer - mei 2014 Nederlands Vervoer in Mei! KNV Bus is en samenwerking aangegaan met DKV Euro Service Benelux, waarmee de leden van KNV Bus kunnen profiteren van goedkopere brandstof tot het oplossen van BTW-problemen over de grens.Het OV-concessie overzicht 2014! Bij het uitkomen van deze Nederlands Vervoer gaf wethouder Peter Smit officieel het startsein voor de TTO in de hofstad. Hiervoor gingen de chauffeurs op cursus. Nederlands Vervoer woonde de cursus Veiligheid, Weerbaarheid, Integriteit en Gastheerschap bij.

Nederlands Vervoer - april 2014

Nederlands Vervoer -  april 2014 Wordt de Spooragenda een Lange Termijn OV-agenda? De Transitievergoeding: wordt ontslag goedkoper? Het Pensioenfonds Vervoer bestaat 50 jaar. Europese Commissie interpreteert PSO Verordening. Interviews: Gerbert en Arjan Luttikhuis (Taxi Almelo), Heinz Kiess (MAN Buses), Patrick Hol en Chantal Krol, Cor Meering (Meering Touringcars). Elektrische bussen van Ebusco en VDL.

Nederlands Vervoer - maart 2014

Nederlands Vervoer - maart 2014 'Beter Benutten' heeft voor 2015-2017 een nieuwe focus: de reiziger van de toekomst. Taxi apps zijn 'in'. TCA's marketingmanager Sanne Takman vertelt waarom. Retrofit elektronische hulp DriveSave helpt om veiliger en zuiniger te rijden.

Nederlands Vervoer - februari 2014

Nederlands Vervoer - februari 2014 De Maastrichtse taxiondernemers hebben een succesje geboekt om de sector in hun stad naar een hoger niveau te tillen. Carlo Cahn, de nieuwe KNV Bus secretaris: 'KNV Bus bestaat uit een hele goede groep ondernemers'. Een interview. De nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse is qua vorm nog altijd de Viano, maar door subtiele aanpassingen oogt hij lager en daardoor meer als een personenauto.

Nederlands Vervoer - januari 2014

Nederlands Vervoer - januari 2014 - Er gloort hoop op verbetering, constateerden Maxime Verhagen en Pieter Hofstra tijdens KNV’s nieuwjaarsreceptie. - Sociaal Fonds Taxi besteedde een dag aan preventie van ziekteverzuim en de functie preventiemedewerker. Het initiatief viel in goede aarde. - Hielkema Reizen is één van de eerste touringcarbedrijven met ISO 9001-2008 en het certificaat Veiligheidsdocument. - Setra's paradepaardje TopClass 500, een eerste indruk.

Nederlands Vervoer - december 2013

Nederlands Vervoer - december 2013 Nu in Nederlands Vervoer! Nieuwe Keurmerken uitgereikt! Maar staat desalniettemin de toekomst van het Keurmerk Touringcarbedrijf op het spel? Er komt misschien een tweede keurmerk, van de ANVR. SKTB reikte alvast de eerste negen Keurmerken Nieuwe Stijl, dus ISO plus Veiligheidscertificaat, uit. KNV Pulchri Debat 2013. Tijdens de tweede najaarsstorm van 2013 verzamelden zich in de Pulchri Studio in Den Haag vertegenwoordigers uit het vervoerleven en Tweede Kamerleden voor het jaarlijkse traditionele KNV Pulchri Debat.

Nederlands Vervoer- november 2013

Nederlands Vervoer- november 2013 Jan Zaaijer neemt afscheid van KNV Taxi. Een interview. Aanbestedingsprocedures en ontslag. Raakt een bedrijf werk kwijt, dan zijn er de nodige consequenties tot en met collectief ontslag en zelfs forse doorlopende loonkosten. Mr. Patrick Mommers (KNV), Lucien Brouwers (Veolia Transport) en Paul Brouwer (Brouwer’s Tours), laten er hun licht over schijnen. Weinig aan de hand bij pendels.

Nederlands Vervoer - oktbober 2013

Nederlands Vervoer - oktbober 2013 Het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) moet leiden tot samenwerking en zelfregulering. Met Busworld en de Taxi Expo in aantocht veel aandacht voor de taxisector en het besloten busvervoer, en alternatieve brandstoffen zoals elektriciteit, waterstof en bijvoorbeeld gebruik van restwarmte.

Nederlands Vervoer - september 2013

Nederlands Vervoer - september 2013 Setra ComfortClass S 515 HS is de Coach of the Year 2014. Een volledig testverslag met ook de Van Hool Astromega TDX27 en de Mercedes-Benz Travego Edition 1. Touringcarbranche doet het verrassend goed. Aanbestedingswet, de Green Quest van Arriva, elektromobility op de UITP en meer...

Nederlands Vervoer juni - juli 2013

Nederlands Vervoer juni - juli 2013 Maike Kooijman van STC Group, de eerste Spoorvrouw van het jaar, wil meer jongeren in het spoorvak. De eerste veertig studeren af en gaan direct als machinist aan de slag! In Hoensbroek worden op basis van een MAN zescilinder in lijn en V6 Deutz-gasmotoren, NoNox-motorvarianten ontwikkeld voor LNG, Liquified Biogas of CNG.

Nederlands Vervoer - Mei 2013

Nederlands Vervoer - Mei 2013

Nederlands Vervoer - April 2013

Nederlands Vervoer - April 2013

Nederlands Vervoer - Maart 2013

 Nederlands Vervoer - Maart 2013 Manu Lageirse, directeur van Veolia Nederland, stelt dat 'zijn' bedrijf een interessante partij is. Dit naar aanleiding van het in de etalage zetten van Veolia Nederland. De Haagse HTM wordt deels overgenomen door NS. Eerder al werd het busvervoer in Den Haag uitbesteed aan HTMbuzz, een joint-venture tussen HTM en Qbuzz. En dat blijkt een succesformule, volgens operationeel manager Sandra Ikking. Siemens heeft veertig Avenio trams verkocht aan Den Haag. Het is de nazaat van de GT6N. Een geschiedenis. De Boordcomputer Taxi van Taxamatic in certificeringsfase. Ford scheidt de Transit-bestellers van het personenvervoer, die heten nu Tourneo Custom. Een rij-impressie van een luxe, rijk uitgeruste bus.

Nederlands Vervoer - februari 2013

Nederlands Vervoer - februari 2013 Met ingang van 2016 verdwijnt de OV studentenkaart. Er voor in de plaats komt dan een studentenkortingskaart. Het gaat de OV sector zo'n 355 miljoen euro per jaar kosten. En dat heeft zijn invloed op het voorzieningenniveau, zo is onderzocht. Staatsecretaris Wilma Mansveld op de KNV nieuwjaarsreceptie: Zonder samenwerking komen we niet verder.

Nederlands Vervoer - januari 2013

Nederlands Vervoer - januari 2013 Levendige discussie tijdens Masterconsultation OV-concessies (II). Opdrachtgevers, bestuurders, OV-directeuren en ambtenaren discussieerden een middag lang over OV-concessies. In Brussel werden de resultaten van EBSF, European Bus System of the Future, gepresenteerd. Dr. ir. Harry Hondius bekeek de resultaten.

Nu in Nederlands Vervoer - december 2012

Nu in Nederlands Vervoer - december 2012 Tijdens het KNV Pulchri Debat zorgden vier Tweede Kamerleden voor een levendige discussie over het vervoer. Verder: nieuws over een WOB-procedure en over de moderniseringslag bij KNV Bus, Euro 6 en de digitale tachograaf.

Nederlands Vervoer - november

Nederlands Vervoer - november Nederlands Vervoer staat geheel in het teken van de Taxi Expo, met heel veel taxi! Drie procent loonstijging: kan het uit? En dan de NEA-index, Kiwa, de passen en vooral de kosten. IVW geëvalueerd: niet doelmatig en vraagtekens bij het uitbesteden aan Kiwa. De zonetaxi is gearriveerd. TenderNed brengt orde in de aanbestedingen. En redt een Nederlander de beroemde ‘London Cab’?

Nederlands Vervoer - oktober 2012

Nederlands Vervoer - oktober 2012 Nieuwe Europese regelgeving stelt veiligheidsanalyses en risico- en veiligheidsmanagement op het spoor verplicht. En verder: is Primove de inductie-oplossing voor tram en batterijbus?

Nederlands Vervoer - augustus/september

Nederlands Vervoer - augustus/september Vijf bussen, waarvan drie hybrides en twee diesels: één in EEV-uitvoering en één in Euro 6, werden uitvoerig getest tijdens de Bus Euro Test 2012. Een uitgebreid testverslag. De Meierij, het taxibedrijf van Jan van Kasteren en Herman van Vals in Liempde, is één van de eerste taxibedrijven in Nederland dat CO2 aan het besparen is, en dat scheelt uiteindelijk serieus geld.

Nederlands Vervoer - juni/juli 2012

Nederlands Vervoer - juni/juli 2012 Transports Publics, de internationale OV-vakbeurs in Parijs, trok dit jaar meer dan 10.000 vakbezoekers. En Connexxion is van start gegaan met een landelijk dekkend straattaxinetwerk. Het heet Cabster en werkt via internet en een gratis app.

drs. L.C.H. (Bertho) Eckhardt
Voorzitter Koninklijk Nederlands Vervoer
Ir. H.J. (Hubert) Andela
Directeur Koninklijk Nederlands Vervoer
KNV Organisatie »