LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

Het MaaS-Lab is kennispartner van het MaaS Congres 2021

Mobility as a Service niet langer een ver toekomstbeeld. De afgelopen jaren zijn flinke stappen voorwaarts gezet: De eerste pilots zijn gestart, MaaS-apps en multimodale reisplanners functioneren en het aantal deelfietsen, deelscooters en deelauto’s zit in de lift. Maar uitdagingen zijn er nog genoeg. Hoe gaan we van regionale pilots naar een landelijk en zelfs Europees systeem? Daarover gaat het online MaaS Congres op 16 en 17 maart 2021. Het MaaS-Lab ondersteunt het MaaS Congres 2021 als kennispartner.

Hét moment voor gedragsverandering
Overheden worstelen met de rol die zij kunnen én moeten innemen in het MaaS-landschap, werkgevers en werknemers hebben dit nieuwe reisconcept nog lang niet massaal omarmd en door de coronacrisis is het reisgedrag wellicht voorgoed veranderd. Maar dit biedt juist mogelijkheden om de gewenste gedragsverandering voor MaaS nú door te voeren. Het MaaS Congres 2021 biedt daarvoor de gelegenheid, met toonaangevende sprekers die innovatieve kennis en belangrijke geleerde lessen uit de praktijk delen. En natuurlijk ruimte om elkaar online te ontmoeten en te netwerken.

Op dinsdag 16 maart tijdens de sessie governance om 11.15u vertelt Bertho Eckhardt, voorzitter van het MaaS-Lab, waarom we alleen samen de ontwikkeling van MaaS kunnen versnellen.
Het MaaS-Lab heeft een eigen online stand, kom vooral digitaal langs!

MaaS en het stimuleren van aanbod
Ons mobiliteitssysteem is jarenlang gebouwd in verschillende gesloten verticale waardeketens (silo’s) die naast elkaar bestaan: in fiscaliteit, in gebruik en in techniek. MaaS vraagt om het doorbreken van deze silo’s en het creëren van een geïntegreerd mobiliteitssysteem met een verschuiving van modaliteit naar mobiliteit. In een interactieve sessie op 17 maart a.s., gefaciliteerd door het MaaS-Lab, komt de vraag over het stimuleren van aanbod aan bod en gaan marktpartijen en overheidsorganisaties met elkaar in gesprek. Deze sessie vindt op woensdag 17 maart a.s. om 11:00u plaats.

Korting voor KNV leden en relaties
Als kennispartner van het MaaS Congres 2021 krijgen KNV leden en relaties een korting van EUR 30 bij de registratie door de code MAAS2021KNV30 te gebruiken tijdens het registratieproces.

Bekijk hier het volledige congresprogramma.


Wij werken samen met