LOGO_KNV_color-padding Created with Sketch.

Busvervoer Nederland blij met versoepelingen coronarichtlijn basisscholen

Vrijdag werd bekend dat het kabinet heeft besloten de geldende richtlijnen in het primair onderwijs te versoepelen per 26 juni. Een belangrijk onderdeel van de versoepeling is dat groepen weer gemengd worden. Hierdoor kunnen scholen makkelijker weer op schoolreisje. Dat is goed nieuws voor touringcarondernemers die hard getroffen zijn door de coronapandemie.

Busvervoer Nederland blij met de versoepelingen
KNV-directeur Carlo Cahn is blij met de versoepelingen: “Dit is heel mooi nieuws voor de touringcarondernemers. Juni is traditioneel de maand dat scholen op schoolreis gaan. Hoewel de versoepelingen pas later deze maand in gaan, zullen er toch nog wel wat ondernemers profiteren. Deze ontwikkeling is goed voor vertrouwen in de toekomst.”

Touringcarrichtlijn onveranderd
De coronarichtlijn voor het touringcarvervoer hoeft niet aangepast te worden. In de bus konden klassen al gemengd worden. Ook gold er al die tijd al geen mondkapjesplicht in de bus (voor leerlingen tot 12 jaar). Carlo Cahn hierover: “Het is goed dat de richtlijn voor het onderwijs en de richtlijn voor in het vervoer weer op elkaar aansluiten. Ondernemers kregen hier veel vragen over te verwerken. Aan deze onduidelijkheid is een einde gekomen.”


Wij werken samen met