Taxi, vaste waarde in mobiliteit

Taxi, vaste waarde in mobiliteit

Taxivervoer is een onmisbare schakel binnen het personenvervoer. Niet alleen toeristen, zakelijke reizigers of het gewone publiek, maar ook schoolkinderen, ouderen, mensen met een beperking en zieken worden dagelijks met een taxi vervoerd.   

KNV Taxi

KNV Taxi is de landelijke brancheorganisatie voor taxiondernemers. Iedere week worden in Nederland meer dan een miljoen passagiers door 30.000 werknemers en 8.000 zelfstandigen naar hun bestemming gebracht. De totale omzet van de branche bedraagt 1,2 miljard euro per jaar. Onze leden zijn goed voor 70% van deze omzet.
Het contractvervoer vertegenwoordigt bijna driekwart van de totale taxisector. Het consumentenvervoer iets meer dan een kwart.

KNV Taxi en Zorgvervoer

Vanaf januari 2016 is de zorgvervoerbranche een apart onderdeel van de divisie contractvervoer binnen KNV. Met het zogenaamde zorgvervoer worden personen vervoerd die ziek zijn, of een lichamelijk ongemak ervaren, maar die tijdens de rit geen medische begeleiding nodig hebben. Zij kunnen in een taxi zowel ‘zittend’ als ‘liggend’ worden vervoerd. Wat is zorgvervoer?

Actueel


Nieuws uit de sector

Vooraankondiging jaarevent KNV Taxi 22 juni

14-04-2016 - Op woensdag 22 juni a.s. organiseert Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi haar Jaarevent. Reserveer NU alvast deze datum in uw agenda!
Lees meer »Premium partners van KNV Taxi

drs. L.C.H. Eckhardt
Voorzitter KNV Taxi
ir. H.J. Andela
Sectorsecretaris
KNV Taxi Organisatie »

Aankomende evenementen

01jun
KNV Taxi: Regiobijeenkomst 'ATBv, gebruik van de BCT en de controles daarop
Locatie: Meppel U kunt zich aanmelden per mail via knvtaxi@knv.nl. Let op: deze bijeenkomst is alleen voor leden KNV Taxi!

22jun
Jaarevent KNV Taxi
Datum: Woensdag 22 juni 2016 Tijd: 15 uur tot 18.30 uur Locatie: Mercedes-Benz te Utrecht (Van Deventerlaan 50) Wanneer u zich nog niet geregistreerd had n.a.v. de vooraankondiging, kunt u zich nĂș inschrijven via onderstaand formulier.

12okt
Taxi Expo 2016 - 12 & 13 oktober 2016
Taxi Expo is het jaarlijkse tweedaagse beurs-evenement voor de taxibranche. Dit jaar is het op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. Taxi Expo 2016 is een actieve netwerkdag voor taxi-ondernemers en opdrachtgevers van contractvervoer met zowel een vakbeurs als een breed scala aan interessante workshops. Save the date! Meer informatie over de registratie volgt binnenkort.