Taxi, vaste waarde in mobiliteit

Taxi, vaste waarde in mobiliteit

Taxivervoer is een onmisbare schakel binnen het personenvervoer. Niet alleen toeristen, zakelijke reizigers of het gewone publiek, maar ook schoolkinderen, ouderen, mensen met een beperking en zieken worden dagelijks met een taxi vervoerd.   

KNV Taxi

KNV Taxi is de landelijke brancheorganisatie voor taxiondernemers. Iedere week worden in Nederland meer dan een miljoen passagiers door 30.000 werknemers en 8.000 zelfstandigen naar hun bestemming gebracht. De totale omzet van de branche bedraagt 1,2 miljard euro per jaar. Onze leden zijn goed voor 70% van deze omzet.
Het contractvervoer vertegenwoordigt bijna driekwart van de totale taxisector. Het consumentenvervoer iets meer dan een kwart.

KNV Taxi en Zorgvervoer

Vanaf januari 2016 is de zorgvervoerbranche een apart onderdeel van de divisie contractvervoer binnen KNV. Met het zogenaamde zorgvervoer worden personen vervoerd die ziek zijn, of een lichamelijk ongemak ervaren, maar die tijdens de rit geen medische begeleiding nodig hebben. Zij kunnen in een taxi zowel ‘zittend’ als ‘liggend’ worden vervoerd. Wat is zorgvervoer?

Actueel


Ledenvoordeel

Ledenvoordeel - Telefonie: Mountr

07-07-2016 - Profiteer van het gemak van draadloos opladen! Producent Mountr is leidend op het gebied van draadloze technologie. Met behulp van hun draadloze op...
Lees meer »Premium partners van KNV Taxi

drs. L.C.H. Eckhardt
Voorzitter KNV Taxi
ir. H.J. Andela
Sectorsecretaris
KNV Taxi Organisatie »

Aankomende evenementen

22sep
Masterclass aanbestedingswet & mededingingsrecht
Donderdag 22 september in De Bilt. Aanvang 10.00 uur ( inloop 09.30 uur) tot 15.00 uur. Lunch inclusief. Wat is belangrijk vanuit de aanbestedingsweg en wat is recent veranderd, dat van belang kan zijn voor taxiondernemers? Hoe zit het eigenlijk met mededingingsrecht in Nederland, wat mag je als ondernemer wel en niet? Leden kunnen zich aanmelden via knvtaxi@knv.nl In samenwerking met advocatenkantoor Barents & Krans

12okt
Taxi Expo 2016 - 12 & 13 oktober 2016
Taxi Expo is het jaarlijkse tweedaagse beurs-evenement voor de taxibranche. Dit jaar is het op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. Taxi Expo 2016 is een actieve netwerkdag voor taxi-ondernemers en opdrachtgevers van contractvervoer met zowel een vakbeurs als een breed scala aan interessante workshops. Save the date! Meer informatie over de registratie volgt binnenkort.

05nov
IRU Taxi Group - Keulen
Zaterdag 5 november organiseert de IRU Taxi Group voor de 7e keer het International IRU Taxi Forum in Keulen met als titel “Taxi - Anytime, Anywhere 4.0”. Die dag vindt ook de Europaïsche Taxi Messe plaats in hetzelfde gebouw. U kunt uw bezoek aan deze IRU-bijeenkomst dus daarmee combineren. Noteer deze datum alvast in uw agenda!